Algemene informatie

Vrienden van de natuur, liefhebbers van mooie planten, fans van bloemenpracht, wist u dat u best zonder “pesticiden” kunt?

Dit jaar gaat de Week zonder Pesticiden door van 20 tot 30 maart 2014. Voor de zevende keer op rij in heel Wallonië en voor de derde keer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zetten mannen en vrouwen zich in om een toekomst zonder pesticiden te bespreken.

De vorige editie (2013) van deze omvangrijke campagne was een regelrecht succes: er vonden nagenoeg 170 activiteiten (bezoeken, animatieactiviteiten, films, lezingen, ...) plaats. Daarom wilde de Waalse overheidsdienst "Direction Générale de l'Agriculture, des Ressources Naturelles et de l'Environnement (DGARNE)" het experiment dit jaar nog eens samen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest overdoen.

 

De Week Zonder Pesticiden werd in 2006 in het leven geroepen in Frankrijk (www.semaine-sans-pesticides.fr) door de "Action Citoyenne pour les Alternatives aux Pesticide" (ACAP), en vindt inmiddels ook plaats in Nederland, Italië en andere Europese landen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De Belgische Week Zonder Pesticiden wordt gecoördineerd door de vzw’s Adalia en Natagora

 

Waarom deze aanpak?
 

Om te informeren over de gevaren van pesticiden en om aan te tonen dat er efficiënte alternatieven zijn voor synthetische pesticiden.

 

Het principe is eenvoudig:

Vergaderen :

- de actoren (die informatie en uitleg kunnen geven over goede praktijken, zoals tuincentra, boerderijen, verenigingen, tuinderijen, parken, gemeenten, ... en particulieren)

en

- de deelnemers (die behoefte hebben aan informatie en voorbeelden die hen over de streep kunnen trekken, of die op zoek zijn naar activiteiten die verband houden met het milieu) samenbrengen

 

© 2020 Printemps sans pesticides